Achtergrond

Ben Tiggelaar: Gedragsaanpassing is de grote horde bij verandering

 

‘Managers en leidinggevenden praten vaak over veranderingen in het groot, maar dat ze dan zelf ook hun gedrag moeten veranderen, wordt vergeten.’ Aan het woord is ondernemer, schrijver en spreker Ben Tiggelaar, die zegt dat ons brein vooral geschikt is om in een stabiele omgeving, stabiel gedrag te vertonen, en minder geschikt is om te veranderen.

Lees hoe je volgens Ben Tiggelaar je gedrag wel kunt veranderen

Jitske Kramer: Connect en laat de mix werken

 

Teams die het lastig vinden om verschil te benutten. Fragmentatie in je organisatie. Subculturen. Wij - Zij denken. Of juist eenheidsworst. Heb je behoefte aan meer diversiteit binnen je organisatie? Zoek je naar manieren om beter internationaal te werken? Verlangen om als team te innoveren door álle talenten te benutten? Droom je over inclusief werken, waarbij er ruimte is voor nieuwe mensen, meer kleur, andere persoonlijkheden, frisse ideeën en innovatieve inzichten? Breng dan de 8 inclusie principes in de praktijk. Hierdoor kun je de verschillen tussen mensen beter laten werken.

Lees meer over de 8 inclusie principes

Hans Vermaak: Werkmotivatie met 3 Vrolijke V's

 

Wat motiveert en wat demotiveert professionals? Ze lopen warm voor dingen die binnen het eigen 'werkdomein' vallen. Hans Vermaak noemt dat in zijn nieuwe boek, Iedereen verandert - Nu wij nog, de drie vrolijke V's: Vakuitoefening, Vakontwikkeling, Vakgenoten. Wat professionals demotiveert, valt juist buiten hun domein. Ofwel de drie boze B's: Bazen, Bureaucratie en Beleid.

Lees meer over de 3 Vrolijke V's en de Boze B's

Allard Droste: Waarom vertrouw je niet op een ander?
 

Je moet durven. Je moet durven vertrouwen. Je moet durven loslaten. Je moet durven fouten te maken. Je moet durven durven, durven. ‘Aan het woord is ondernemer Allard Droste, die het hiërarchische metaalbedrijf Aldowa ombouwde tot een bedrijf dat zelfs in de crisis omzetgroei wist te behalen en allerlei prijzen won, zoals de FD Gazelle en de MetaalUnie Award.

Lees wat je volgens Allard Droste kunt doen om durven toe te passen

Hans Vermaak: Veranderen met anderen begint bij het vraagstuk
 

Verandering begint bij het vraagstuk. Dat moet centraal staan, zegt veranderkundige en auteur Hans Vermaak. Het gaat om iets dat je merkbaar wil realiseren richting een buitenwereld. En dat moet worden opgepakt door direct betrokkenen zelf.

Lees meer over veranderen met anderen

Een korte film over fragmentatie, diversiteit en inclusie in de wereld en in teams

 

 

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.